Daň z příjmů a majetku, nepřímé daně (DPH)
Dobrý den, jen si chci ověřit. U DAP paušálem počítám příjmy pouze zaplacené a z toho vypočítám daná % a ne faktury vyfakturované a z toho % ? ...
Je to problém? Jak je možné jej vyřešit? Co mi hrozí, pokud si toho všimnou, že tam mám slevu na studenta a potvrzení nemám? Ale i kdyby tam ta...
Nevadi u danoveho proznani, ze jsem studentem byl jen cast roku? Muzu i tak dostat slevu?
jak se to dela s kolonkami, ktere se me netykaji? napr. manzel, deti apod. proskrtavaji se? diky za info.
pred nekolika mesici jsem neco fakturoval nejakemu slovakovi a ted jsem zjistil, ze se tim automaticky stavam platcem dph. udajne se to ma do 15 dnu...
Nejvíce hodnocený přísěpvek: ...
dobry den, muze se mi neco stat, kdyz do danoveho priznani nenapisu skutecny prijem, ale cifra se bude lidit o par tisic? Mam v tom trochu bordel a...
Zdravím, mám možnost zapojit se v takovém zvláštním výdělku, nebudu prozrazovat know-how, ale nastíním situaci co nejpodrobněji. Vytvořím si...
Je možné si do nákladů dát knihy a vzdělávací materiály týkající se podnikání - mám na mysli knihy a ebooky typu "Podnikani v USA - Chudy Honza,...
V rejstříku živností nemám činnost, ze které mi plyne příležitostný příjem (jednorázový prodej). Když jsem podnikatel, musím to dávat do daňového...
Premiér Nečas prohlásil, že ke snížení výdajových paušálů, jež navrhl ministr financí Kalousek, nakonec nedojde. Řekl bych, že nejsem sám, kdo si...
Backlinks Genius sídlí v Anglii (http://www.backlinksgenius.cz/kontakt/), takže kdybych jej chtěl využívat, musel bych být být plátcem DPH. Tím ale...
Zdravím, poprvé jsem se koukal na formulář pro daňové přiznání a není mi jasných pár věcí. Konkrétně mě zajímá, co se myslí "dílčím základem daně",...
Je možné být plátce DPH i neplátce zároveň, bez toho, abych si musel zřídit firmu jako plátce?
Zatím jsem obyčejný podnikatel - neplátce DPH. Kvůli Adsense přemýšlím, o tom, že bych se mohl stát plátcem. Jaký je rozdíl plátce vs neplátce kromě...
Zdravím, rád bych se zeptal na finanční stránku býti plátcem DPH. Uvažuji o něm kvůli adsense, Ale mám jinou otázku, pří příjmech 300 000 za rok...
Musím si do účetnictví dát příjmy (pravidelné), které pochází z forexu, ale přímo nesouvisí s mým podnikáním (tzn. s tím, co mám v živnostenském...
Podle http://www.jakpodnikat.cz/sleva-na-dani-poplatnika.php a http://www.jakpodnikat.cz/sleva-na-dani-studenta.php si muzu dan snizit celkem o 23...
Dobry den, prosim vas pekne muzte mi vysvetlit jak se vypocita zaklad dane z prijmu. Slysel jsem, ze se to dela z danove evidence. Ale to jsou jen...
Dary se daní, pokud jejich hodnota přesáhne 20 000 Kč. Jestliže někomu chci dát 60 000 Kč, je možné dar rozdělit na tři části, aby to byly tři dary a...
Zdravím, mám dvě otázky ohledně záloh na daň z příjmů (http://www.jakpodnikat.cz/zalohy-dan-z-prijmu.php): 1) Když začínám podnikat, tak ten rok...
Ahojte, chtěl bych vědět, jak je to s příležitostným příjmem, jehož zdroj je v zahraničí. Podnikatelé, kteří příjmy ze zahraničí mají, musí být...
Když používám Zdanění paušálem, potřebuji vést deník příjmů a výdajů? Výdaje 60 %, příjmy (výpis z účtu), ?
Zdravím. Musim priznat prijmy i z doby, nez jsem ohlasil podnikani? Co se stane, pokud to nepriznam? Diky za odpovedi.
Zdravim vas. Urcite vite, ze od nejaky doby (asi pred rokem) musi webmasteri vydelavajici na AdSense byt platci DPH. Plati to i u jinych systemu,...
Tak se mi stala nemilá věc. Přiznání a samozřejmě přehledy pro pojišťovnu a SSZ mají chybu. Zpracovávala je účetní, jenže je špatně jedno číslo v...
Dobrý den, studuji na VŠ a chtěl bych si trochu přivydělat. Četl jsem, že si musím oběhat úřady, založit živnostenský list, na který pak vykonávat...
Vztahuje se odvádění daně i na příjmy, které si nezajišťuju sám? Například když mi lidé dobrovolně posílají peníze na BÚ?
Dobrý den, ahoj. Chtěla bych se zeptat, jak se může přijít na to, když za rok přesáhnu maximální dovolenou částku, kterou ještě nemusím danit (15...
Aktuální přehled formulářů pro přiznání daně z příjmů FO za rok 2010. ...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Režim řazení
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Pravidla fóra