Náležitosti faktur a jejich vytváření
K cemu je prosim pekne archivace faktur? Bude je po mne financni urad (nebo kdokoliv jiny) vyzadovat na zacatku pristiho roku pri podani danoveho...
Dobrý den, potřeboval bych od Vás poradit. Mám jednu zakázku, která je rozdělená na dvě části. Kodování + redakční systém. Kodování už je...
Je problém, když mi někdo vystaví fakturu na moje IČ a já tu částku nepřiznám v daň. přiznání?
Ahoj, začínám podnikat, tak se omlouvám za možná jednoduchý dotaz, ale s odpovědí (rozhodnutím jak to dělat) zatím tápu. Mám nějakou službu,...
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Před 2 měsíci jsem vystavoval fakturu, firmě pravděpodobně nedošla (platební morálka firmy je dobrá). Byl jsem...
Dobrý deň, na Wikipédii som sa dočítal, že DIČ na faktúre nesmie byť, aby nedošlo k omylu ohľadom plátcovství DPH (som neplatca). DIČ mám už na 5...
Musím být plátce DPH, abych mohl vystavit "zjednodušený daňový doklad"? Nebo můžu být i neplátce?
Dobrý den, je nutné, aby na faktuře byl ručně napsaný podpis, jestliže fakturovaná částka přesáhne xy Kč? Jestli jo, kolik činí ta částka?
Mám bankovní účet u FIO. Zákazník je Slovák. Mám na fakturu dát svůj český účet, nebo slovenský účet FIO banky, na který pošle peníze v eurech?...
Jak postupujete, když vám zákazník nechce dát své fakturační údaje? Zrovna mám problém s jedním, který se bojí o své soukromí :) Lze takovýto...
Když z bankovního účtu pošlu někam peníze, ale nebudu na to mít fakturu, tak si to nemůžu dát do nákladů - je to tak? Musím pak použít paušální...
Zdravím, nějak se neorentuji v tom jejich systému, a nerad bych na fakture neuvedl neco, co by tam melo byt. postřehl jsem, že se ohání EIN, a CIN...
Co si mám uložit do archivu - daňový doklad, nebo fakturu s tím samým (přišlo mi to obě mailem)? Jaký je mezi těmito dvěma dokumenty rozdíl?
Jakou menu si davate na fakture - menu penez, ktere odesila odberatel, nebo menu, ve ktere se vam penize pripisou na ucet? Co je lepsi a proc?
Musím jako neplátce DPH uvést DIČ na své faktury? Děkuji za odpověď.
Môže byť problém, keď mi zákazník úmyselne povie zlé fakturačné údaje? Ako si overujete, že to je skutočne on, a nedá vám cudzie adresu, IČO a...
Mohlo by prípadné kontrole finančného úradu vadiť, keď dve faktúry nemám s obvyklým poradovým číslom, ale s úplne iným? Ostatné faktúry majú už...
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně faktury pro společnost. Musí se u odběratele (společnosti) uvádět text "Společnost je zapsaná u...
Pokud budu chtít od člověka, co nemá živnostenské oprávnění něco udělat a on mi nebude moci dát fakturu - může to být problém, jestliže v daňovém...
Hledal jsem, jak má vypadat faktura. Všude je něco jiného. http://www.jakpodnikat.cz/faktury-doklady.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Faktura...
Musím povinně druhé straně dát fakturu, nebo jen v případech, kdy si ji sama vyžádá?
Když dám na fakturu adresu, která je v zahraničí (Velká Británie), znamená to, že musím být plátce DPH?
Ahoj, co používáte na generování PDF faktur (nejlépe zdarma)? Dík za vaše tipy.
Tak se trápím se svojí první fakturou a rozmýšlím se, co tam má být. Inspiruji se u jiných, a tak mám pár otázek: 1) Musí tam být můj telefon,...
Je možné fakturovat něco zpětně, konkrétně třeba banner za minulý měsíc?
Už jsem párkrát viděl, že někdo nabízel vystavení faktury za poplatek. Vzhledem k tomu, že to asi není moc legální, jak to pak dělají s daněním...
Asi je to úplná blbost, ale radši se zeptám. :-) Je možné vzájemně fakturovat mezi sourozenci, jestliže oba jsou podnikatelé? :-)
Musi byt cislo na fakture o jednicku vetsi nez cislo predchozi faktury, nebo si muzu udelat vlastni format? Mam na mysli napr. takovou podobu:...
Prečo ľudia vyžadujú faktúry, aby si to mohli dať "do nákladov"? K čomu to je? Má z toho podnikateľ nejaké výhody? Hrozí niečo, ak výdavok neprizná?...
Zdravim, mam otazku ohledne fakturovani. Za jakych okolnosti se k celkove castce pridava 20% DPH? Musi byt podnikatel platcem DPH?
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Režim řazení
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Pravidla fóra