+ Odpovědět
Výsledky 1 až 12 z 12

Vlákno: Facebook vir Trojan.FakeAV.LVT

Aktivní člen iTrader 0 Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů)
    Blog

Defaultní Facebook vir Trojan.FakeAV.LVT

Na Facebooku se objevil celkem sofistikovaný vir. Přijde vám anglicky psaná zpráva s odkazem na video:
    hi. how are you
    Wanna laugh?
    It is you on the video ? want to see?
    I'll be out for an hour, will be back soon
    Zkušeného uživatele už tady zarazí to, že mu někdo píše anglicky a také to, že odkaz je ve formátu http://123.456.789.0/cislo.

Fáze 1:
    Po kliknutí se dostanete na fake YouTube stránku s videem. Stránka má v titulku vaše jméno. Pod videem se zobrazují komentáře od vašich přátel, anglicky psané. Někteří jsou v šoku, jiným se video líbilo a další konstatuje, že musel aktualizovat přehrávač, ale stálo to za to. A zde je kámen úrazu, ona aktualizace vypadá totiž celkem věrohodně. Místo videa vidíte černé políčko vybízející k updatu Adobe Flash Playeru. Jakmile ovšem prográmek stáhnete a spustíte, začnou se dít nepříjemné věci.

Fáze 2:
    Po stažení se trojan rozkopíruje, skrývá se jako %windir%\services32.exe a %windir%\update.X\svchost.exe, kde X je verze malware. Hned poté si přidá záznam do registrů, aby se přidal do povolených programů k průchodu přes firewall, příp. firewall úplně vyřadil. Stejně tak vyřadí jakoukoliv další ochranu, kterou v PC máte (antivir, atp.).

Fáze 3:
    Tady už to začíná být jako z dobrého amerického filmu. Na základě toho, jaký antivir používáte, se trojan přizpůsobí a emuluje jeho funkce! Vyskočí na vás tedy krásné pop-up okno, které vypadá úplně stejně jako okno vašeho starého dobrého AV, včetně jazyku. Dále po vás bude chtít "antivir" restartovat PC, jenže ještě předtím vám to odinstaluje váš starý antivir a způsobí, že se systém spustí po restartu v Nouzovém režimu.

Fáze 4:
    Trojan stáhne IP dalších infikovaných strojů se stejným operačním systémem, který máte vy. Vaše PC se tak stává součástí botnetu, výjimkou nejsou ani restarty, atp.

Řešení:
    EDIT:
    Snad to někomu pomůže. Mně o tom řekla sestra (13 let), která na to naletěla a já se snažím notebook odplevelit. Ale je tam krásně vidět, jak jsou lidi zblblí Facebookem a naletí na naprostou kravinu, aniž by měli sebemenší podezření.
    Od malička jsem se chtěl živit hlasem, teď se mi sen plní, namlouvám totiž reklamní spoty. Mám rád pořad Den D. Moje maminka se věnuje prodlužování řas v Brně.

BX
    Host

Defaultní Re: Facebook vir Trojan.FakeAV.LVT

Prerdvcerom som bol presne toto riesit u kamaratky (Naletela, chutatko).
    Pouzil som Malwarebyte's anti malware, ccleaner a combofix. Nainstaloval som ms security a vsetko ide

Neregistrovaný
    Host

Čau ,taky sme ho dostal ale bylo to u mě trochu jinak ... počítač se nezapímanal do nouzovýho režimu jenom .... dycky se zapl normálne a po pár minutáých restartoval a zapl do nouzovýho režimu a tak furd dokola ....
    A taky mi to neudělalo žádnou kopii antiviru nebo tak ,ale pralo mi červenou tabulku že program není dostupný ...Pomohlo až přeinstalování windowsu

Aktivní člen iTrader 0 Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů)
    Blog

Dá se odstranit i bez reinstalu, pomůžou s tím na viry.cz, jsou tam ochotní a každého řeší individuálně. Ano, ty PC zapneš normálně, ale vir ti ho zrestartuje do nouzovky. Kopii antiviru by to mělo dělat až v pokročilejším stádiu, taky jsem se tak daleko nedostal. Jen mi to vypnulo veškerou ochranu systému a přesměrovalo ikonu antiviru na sám sebe.
    Od malička jsem se chtěl živit hlasem, teď se mi sen plní, namlouvám totiž reklamní spoty. Mám rád pořad Den D. Moje maminka se věnuje prodlužování řas v Brně.

Neregistrovaný
    Host

Unhappy Re: Facebook vir Trojan.FakeAV.LVT

AHOJ,
    DNES JSEM CELOU NOC S TÍM BOJOVAL, JE TO NA NAHLÁŠENÍ NA POLICII !!

NEMŮŽEME JE NECHAT A NIC NEDĚLAT !!

Neregistrovaný
    Host

Myslím že v tomto prípade polícia nič nevyrieši nakoľko sa jedná o ľudí zo zahraničia... a nakoniec už sa to určite niekde rieši...

rakosnicek
    Host

Taky jsem se chytil, ale obnova ze systému pomohla naštěstí =)

Neregistrovaný
    Host

Unhappy Re: Facebook vir Trojan.FakeAV.LVT

no stalo se mi úplně to samí jsem z toho hotová

Blog

Hlavně zůstat v klidu, nic extra se neděje. Pročíst toto, a nechat si pomoct od tamějších odborníků

Citace Původně napsal Bacon Zobrazit příspěvek
    Hlavně zůstat v klidu, nic extra se neděje. Pročíst toto, a nechat si pomoct od tamějších odborníků
    Ty kjávo to je zdařilej kousek, zas tak mě to nepřekvapuje že se hodně lidí chytlo, klikaj totiž na FB bezhlavě naprosto na všechno
    Miluju dovolenou a cestování, člověk má pak Svět jako na dlani a je hned co dát na blog.

77milda77
    Host

Mě jse do toho nejde dostat? prosím pomozte jsu nakženej...

Blog

S žádostí o pomoc se obrať na fórum viry.cz, kde ti zkušení odborníci pomohou vyčistit tvůj PC

+ Odpovědět

Podobná vlákna

1. Sháním facebook fanoušky
    Založil Neregistrovaný v sekci Poptávky
    Odpovědi: 2
    Poslední příspěvek: 09. 09. 2011, 00:50
  2. Facebook
    Založil Emailing v sekci Facebook
    Odpovědi: 7
    Poslední příspěvek: 29. 03. 2011, 19:40
  3. Facebook FBML
    Založil Newman v sekci Programování