+ Odpovědět
Výsledky 1 až 9 z 9

Vlákno: SEO Kritika Shopia.cz

Nováček
    Důvěryhodný obchodník
    iTrader 0 frances je zatím velká neznámá (2 bodů) Avatar uživatele frances
    87071045
    Blog

Question SEO Kritika Shopia.cz

Zdravím rád bych se tu zeptal odborníků a kritiků na celkový dojem, ale hlavně na to jak je systém nakódován a připraven z hlediska vyhledávačů a SEO.

http://www.shopia.cz/

Snažil jsem se portál co nejvíce vyladit tak aby se líbíl jak návštěvníkům a vyhledáváčům ale mám trošku rozporuplné výsledky hlavně co se týče přirozeného trafficu z vyhledávačů.

Například mrtvé jsou seznam i google images i když jsou obrázky velice pěkně pojmenované, to samé platí pro longtaily a filtry které jsou kompletně předělané apod... Možná je tam nějaký zásadní fail který ale pořád nevidím. Budu rád za vaše konstruktivní názory a připomínky.

Toto vlákno jsem založil na více serverech takže poprosím o váš komentář pouze pod jedno vlákno.

Děkuji mnohokrát.

Stálý člen iTrader 1 (100%) Beginner bude brzo slavný (28 bodů) Beginner bude brzo slavný (28 bodů) Beginner bude brzo slavný (28 bodů)

Defaultní Re: SEO Kritika Shopia.cz

Jak ten web podporuješ? Vedou na něj vůbec nějaké významnější odkazy?

Jinak to působí celkem normálně, akorát dole v patičce máš nějaký nepřirozený - nejspíše placený - odkaz na slevy. Ale tady bych se bál spíš toho, že to bude připadat blbé návštěvníkům.

Člen iTrader 5 (100%) Gyd je zatím velká neznámá (0 bodů) Avatar uživatele Gyd
    69736197
    Blog

Z pohledu linkbuildera nevidím žádné silnější backlinky, jenom katalogy, srovnávače zboží a nějaké nejspíš MFA. Určitě zaber tímhle směrem, odkazy tě vytáhnou výš. On-page není moje parketa, jen v title stránek bych možná preferoval název zboží na prvním místě, teď tam je vždy kategorie a pak teprve název.
    Zajímá mě linkbuilding. Píšu blogy o Palm Pre, Nokia E75 nebo BF2 modu Project Reality. Sepsal jsem i vícero manuálů pro CMS Joomla a provozuji online počítadlo znaků.

Nováček iTrader 0 Marty je zatím velká neznámá (0 bodů) Avatar uživatele Marty
    86972286
    Blog

Šlo by optimalizovat titulky a určitě i meta description, občas tam máš hlouposti, např. stránka Dům a zahrada:

<meta name="description" content="Nahlédněte do této sekce, zde najdete vše potřebné pro Váš dům i byt. Nechte se inspirovat orientální vůní exotického koření a vynikajících čajů a kvalitními druhy kávy" />

Někde description zcela chybí, nebo tam jsou nesmysly jako URL apod.

U obrázků se mi nezdá, že by jsi je měl pěkně pojmenované - např.
    http://www.shopia.cz/obrazek/2733886?width=150&amp;height=100 je zajímavý název :-) U obrázků nemáš snad nikde vyplněné atributy alt

U produktů nejsou originální texty (asi je přejímaš od dodavatele). Např. tady http://www.shopia.cz/produkty/vyhled...C3%B3d&x=0&y=0 jsou krásně duplicitní všechny texty.

Vypadá to, že tam máš duplicitní stránky (podle filtrů produktů se na několika stránkách zobrazuje totožný obsah).

Další věc (spíše z hlediska uživatelů) - nahoře máš tlačítko "Dárkový mód", ale nikde není vysvětlené, k čemu to je a proč by na to měl zákazník klikat?

Další věc jsou zpětné odkazy, které jsem ale moc nezkoumal.

Chce to prvně zapracovat na samotném webu a poté se pustit do off-page faktorů. Dost věcí dokážeš zjistit např. z google webmaster tools.

Z pohledu seo mě překvapují tvary url. Po jediném kliknutí na odkaz dům a zahrada je url:

http://dum-zahrada.shopia.cz/?itemsP...s%5B53578%5D=1

Není to moc? Všechno default hodnoty, tak proč je přenášet? Jinak je to samozřejmě duplicita s http://dum-zahrada.shopia.cz/. Otázkou je, jestli to řešit pomocí canonical tagu nebo ne.

Nováček
    Důvěryhodný obchodník
    iTrader 0 frances je zatím velká neznámá (2 bodů) Avatar uživatele frances
    87071045
    Blog

V prvni rade bych chtel rict ze me webfair prekvapil velice kvalitnimi a erudovanymi odpovedmi. Druhak bych chtel podekovat za oznaceni duveryhodny obchodnik. Musim rict ze webfair je solidni forum a upozornim na to na svem blogu: affilblog.cz v dalsim blogpostu.

Nicmene ted k veci>

Beginner: Vyznamejsi odkazy s clanek majici PR>5 bohuzel zatim nemam ale musim na tom zapracovat. Kazdopadne zpetnych odkazu na web smeruji jiz docela dost. Odkaz v paticce dam asi ven, je to nas agregator, ale je to tam v podstate zbytecne.

Gyd: ohledne title dobrej tip, na lepsich odkazech zkusim zapracovat, diky, FOLLOW

Marty: FOLLOW, vyborne i description vim, ohledne obrazku jsem v soku protoze prvni mesice nam to bezelo bez problemu ale mas pravdu ze ted stoji obrazky za prd. Diky za poznamku k duplicitam zkusim neco vymyslet, ano vse se prejima od dodavatelu popravde prepisovat 150 tis produktu by nas asi polozilo jak financne tak casove.
    Ohledne duplicitnich stranek a filtru muzes to nejak rozvest? Kde jsou duplicity napriklad? v jakych kategoriich?
    Darkovy mod pravda udelame asi nejakou vysvetlujici sipecku na pozadi ve stylu slevydnes.cz

Jvic: diky dobra poznamka ty url nemaj vyznam, ale na druhou stranu vyhledavace to co je za znakem otaznik neberou v potaz ne?

Nováček iTrader 0 Michal Kubíček je zatím velká neznámá (1 bodů) Avatar uživatele Michal Kubíček
    26797542
    Blog

Citace Původně napsal frances Zobrazit příspěvek
    Vyznamejsi odkazy s clanek majici PR>5 bohuzel zatim nemam...

Jvic: diky dobra poznamka ty url nemaj vyznam, ale na druhou stranu vyhledavace to co je za znakem otaznik neberou v potaz ne?
    Ad jedna, nejde tak az o vysi ranku, jako spis kvalitu a tematicnost odkazu z webu s dobrym odkazovym profilem

Ad dve, vyhledavace v naproste vetsine url s rozdilnymi parametry za otaznikem berou jako jinou stranku. Tzv. Odmazavaji obsah url za #, ne za ?
    PS: pokud vam me rady pripadnou uzitecne, muzete linkovat muj SEO blog. Odkaz venovany od srdce potesi... (viz 50 tipu na BL)

Nováček iTrader 0 Marty je zatím velká neznámá (0 bodů) Avatar uživatele Marty
    86972286
    Blog

frances: dupliciti v e-shopech vznikají hlavně kvůli filtrům. U tebe např stránka -
    http://deti.shopia.cz/figurky-a-zvir...te-z-tv;920468

a

http://deti.shopia.cz/figurky-a-zviratka.html

Obsahuje zcela identické produkty - první odkaz je filtr, kde je vše "zatrženo" a druhý je "defaultní" kategorie. Bude tam toho určitě více - ať už stejný "problém" u jiných kategorií, nebo jinak změněné filtry.

K popiskům produktů - můžeš např. vyzkoušet napsat vlastní texty v jedné kategorii, kde nemáš tolik produktů a poté sledovat, jak se na tato klíčová slova posouváš, jestli máš více objednávek apod. Potom si můžeš vyhodnotit, jestli se ti investice do popisků vyplatí nebo ne.

Bych řekl, že ani není na co optimalizovat. Jednotlivé produkty mají texty stejné jako X dalších partnerů, který využívají XML. Kategorie obsahují jednu větu, někde duplicitní viz Maryho příspěvěk. Takže nějaké výraznější posuny směrem nahoru ve vyhledávačích bych neočekával. Chce to více originality (ne ve smyslu nápadu, ale ve smyslu obsahu). Toť můj názor, možná ho někdo vyvrátí.
    Nově bloguji o podnikání na internetu | Provozuji také: Půjčky

+ Odpovědět

Podobná vlákna

1. Další kritika loga
    Založil vejbuch v sekci Kritika a nápady
    Odpovědi: 7
    Poslední příspěvek: 26. 08. 2011, 09:27
  2. Kritika loga
    Založil vejbuch v sekci Kritika a nápady
    Odpovědi: 3
    Poslední příspěvek: 23. 08. 2011, 14:54
  3. Kritika - věžovky.cz