+ Odpovědět
Výsledky 1 až 20 z 20

Vlákno: Zboží z Číny

Aktivní člen iTrader 0 Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů)
    Blog

Defaultní Zboží z Číny

Nazdar lidi,

jistě znáte čínské "wholesale" shopy, jako např. dealextreme.com, focalprice.com, brandsdragon.com, atp.

Dají se tam najít velmi velmi velmi levné věci, které mnohdy znáte z českých předražených obchodů. A já se chci zeptat, kdo z vás má zkušenosti s tímto nakupováním?

Já můžu za sebe třeba říct, že jsem si objednával jak z BrandsDragon.com, tak z FocalPrice.com a zboží přišlo v pořádku. Z FocalPrice.com po cca 3 týdnech a z BrandsDragon.com po cca měsíci. Jednalo se o jednoduché a levné věci (laser, sluchátka, case na baterky), v ceně $0.01 - $2.44. Je fakt, že třeba sluchátka za $0.01 můžu vyhodit, protože jsem si, já vůl, nevšiml, že mají jen metr dlouhý kabel ))

Zkuste se podělit, zda jste nakupovali, nakoupíte a zda máte zkušenosti s českými předraženými gadget shopy, které přeprodávají toto zboží dál, viz MegaDarky.cz. Pánové, nezlobte se na mě, ale oni tam např. prodávají náramky, které z čínských webů koupíte (doprava je v drtivé většině zdarma) do $2 za 288 Kč. Nebo sadu malých solárních hraček za 690 Kč, ovšem její cena v Číně je cca $6.

Snad není nikdo natolik hloupý, aby si to kupoval.
    Od malička jsem se chtěl živit hlasem, teď se mi sen plní, namlouvám totiž reklamní spoty. Mám rád pořad Den D. Moje maminka se věnuje prodlužování řas v Brně.

Defaultní Re: Zboží z Číny

Já si z Číny nechal poslat akorát 256 GB flash disk, o kterém se nakonec ukázalo, že funguje všelijak, takže cokoliv z Číny (a přilehlých zemí) u mě má červenou.

Jsou ty produkty kvalitní, nebo to jsou nějaké zmetky?

Aktivní člen iTrader 0 Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů) Bacon je opravdový poklad (38 bodů)
    Blog

U mě se jedná o věci, na kterých se nedá nic zkazit:
    - laser+svítilna - $1.52 - přišel včetně baterek, plní svou funkci, zpracování OK
    - sluchátka - $0.01 - byly v akci, nesedí mi do uší a nepřečetl jsem si, že mají jen 1m kabel, ale to je moje mínus
    - 2 x sada 4 plastových krabiček na 4 baterky - cca $5 - zpracování OK, spokojenost, svůj účel splní

Samozřejmě, disk je věc jiná, do toho bych asi nešel. Elektronice nevěřím. Přemýšlím, že si od nich vezmu ještě foto stan na focení malých předmětů, vyjde na cca 600 Kč.
    Od malička jsem se chtěl živit hlasem, teď se mi sen plní, namlouvám totiž reklamní spoty. Mám rád pořad Den D. Moje maminka se věnuje prodlužování řas v Brně.

Aktivní člen iTrader 0 Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Avatar uživatele Dem-enD
    Blog

Máš zkušenosti s DealExtreme? Jak to chodí s poštovným, nebo s nějakým poplatkem za dopravu?

Blog

Citace Původně napsal Dem-enD Zobrazit příspěvek
    Máš zkušenosti s DealExtreme? Jak to chodí s poštovným, nebo s nějakým poplatkem za dopravu?
    Co se přímo DealExtreme týče, tak zkušenost nemám. Nevybral jsem si nic z jejich obchodu, v těch druhých to měli levněji. Nicméně přesně tyhle informace najdeš na webu zbozizciny.hys.cz, kde se týpek zabývá tím, že zkouší jednotlivé eshopy, jejich dodací doby, atp.

U každého itemu by mělo být napsáno, zda je poštovné zdarma. Potom je skutečně zdarma, ale trvá to standardně 3 - 5 týdnů.

EDIT: Mimochodem, na většině těchto shopů mají i bodové systémy, kdy za natočení / vyfocení předmětu dostanete body, za které potom čerpáte slevy. Např. moje video:

Aktivní člen iTrader 0 Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Avatar uživatele Dem-enD
    Blog

Bacon: Díky moc, rep+.

Stálý člen
    Ověřený účet
    iTrader 1 (100%) Tomáš je zatím velká neznámá (8 bodů)

Tyhle obchody jsem neznal. Díky za tip, už po něčem pokukuju.

Z dealextreme nakupuju cca 1x-2x za rok převážně elektroniku. Některé kravinky jsou jen tak na vyzkoušení nebo pobavení, kvůli nízké ceně se od nich ani nic zásadnějšího očekávat nedá. Mám dobrou zkušenost se svítilnami, blikátky apod. které mají poměrně slušnou výdrž na baterky a dobrou svítivost. Nic není stoprocentní a po čase se hlavně mikrospínače opotřebovávají nebo kontaky zoxidují, ale když jsi alespoň trochu šikovný, tak si to dokážeš přepájet sám. Stává se ale jen výjimečně, že dodané zboží potřebuje po čase nějakou úpravu, ale není to nic náročného (třeba svítilna na kolo, kterou nosim už několik měsíců v kapse u kalhot s nožema, nářadím a dalším železem chce čas od času povytáhnout pružinu, aby v tom nelítaly baterie a neblikalo to). Spíše ty věci někde poztrácím, než že by se mi zničily...
    Poštovné je skutečně zadarmo a nechápu jak se jim to může vyplatit, protože když si toho objednáš víc, tak ti přibližně po 14dnech až měsíci přijde první várka, kterou mají skladem a pak pošlou přes půl světa další balík třeba jen s blbostí za 0,5$, která se jim naskladnila a pak třeba další balíček s další drobností, a pak další a další...
    Stav svojí objednávky můžeš sledovat u nich na stránkách a tam pak vidíš, co v kterém balíčku je...
    Mám blog, kam občas něco napíšu, ale častěji mě asi uslyšíte hrát

Blog

@apin: No, vyplatí se jim to ASI proto, že je to dotováno komunistickou vládou, tedy alespoň jsem to tak slyšel.

Neregistrovaný
    Host

Defaultní Nakupovanie v Cine

Ak mate zaujem sa nieco dozvediet o nakupovani v Cine, Informacie ako na to a doporucene obchody najdete na www.lacnynakup.eu

Z dealextreme má kámoš tablet. Všechno zatím v pohodě, měl to za 14 dnů u sebe, nejvíce trvalo dodání v ČR, z číny sem to trvalo jen pár dní...
    Tvorba www stránek od http://web-sablony.com a web šablony. Prodáváme krásné dětské látky a metráž.

Blog

Tak třeba tablet bych si tam neobjednal

Tak jistě, já taky ne, jen říkám, že zatím nebyl problém, až mu to bouchne, tak se ozvu
    Tvorba www stránek od http://web-sablony.com a web šablony. Prodáváme krásné dětské látky a metráž.

Neregistrovaný
    Host

Osobne nakupuju na www.buyincoins.com, maj dobre ceny, free shipping, a celkem rychle to sem jde /prumerne 2 tydny, pokud vam to neseknou na celni poste/. Mam od nich kamerku mini na letadlo za 12$, nejake nabijecky a kabely, USB lednicku :-) a dalsi mensi veci zatim.

Na prvni nakup navic jde dostat az 15% slevu (pred placenim v kosiku zadate kod kuponu "10%Ebay110" a recommender "logical" nebo "ASD", recommenderi ale funguji vzdy jen chvili, takze pripadne hledejte dal na netu, kdyz by uz nefungovali).

Jinak obecne jedine co nekupuji nikdy v cine jsou pametove produkty. Jednak je jejich cena hodne blizka velkoobchodum u nas, a druhak specialne cinani fejkujou hlavne flashdisky. Prodavaji ho treba jako 16GB kapacitu, ale ve skutecnosti je to treba 1GB flashka s preformatovanym ID USB hlavicky, ktera identifikuje zarizeni. Takovou flashku staci hardwarove projet na chyby, a tam kde se zastavi, takova je kapacita Existuje program co dokaze tu hlavicku nahrat po detekci spravnou, ale je to pak jen mala satisfakce funkcni 1GB flashky za 16GB. Obecne moje zkusenost plati ze pameti jsou drahe v cine, a pokud jsou hodne levne, je to fake.

Neregistrovany: Ja jsem si z ciny nechal poslat 128GB flash disk. Stal jen par dolaru, ale pak se ukazalo, ze to je shit s 30 GB a rychlost zapisu dosahovala cca 1 MB/sec. No, co byste taky za tu cenu nechteli, ze
    radoby programator a internetovy troll

Blog

To je dobré vědět, díky

Neregistrovaný
    Host

Bacon, prezdivka sedi

Neregistrovaný
    Host

Smile Re: Zboží z Číny

Ahoj, já zatím nakupovala jen na DealExtreme.com, zboží přišlo v pohodě, po 14 dnech. Kvalita - žádnej zázrak, zkrátka jako z tržnice. Konkrétně jsem si objednala peněženku a zapínací cvoček mírně odpadává. Musí se jim ale nechat, že ten design u spousty věcí, který nabízejí tady neseženete teda pokud se to nedostane na aukro nebo různé e-shopy. Je to teď hroznej byznys, už jsem se takhle na aukru nachytala před tím, než jsem dealextreme objevila, tak bacha na to. Chtěla jsem si objednat hodinky a ženská po mně chtěla 170 Kč a že mi je pošle "kolega z číny". Peníze jsem jí poslala, ona hodinky koupila z DE a nechala je poslat na moji adresu a vyvařila na mě 100 Kč.
    Nicméně tak nějak logickou úvahou a počítáním jsem se dobrala toho, jak DE funguje - je překupník. Obálka, která přišla a byly v ní 3 věci a vážila cca 300g v přepočtu z čínských Jüanů na CZK vyšla na poštovné 15,60 CZK. Jednou z položek byly testovací malé lepící štítky za 26 Kč. Takže soudím, že DE nakupuje za 5 Kč, aby měl hezkou 100% marži, tak prodává za 10 Kč a těch dalších 15 Kč může být poštovné a výsledek je na světě. Takže to taky úplně není super ultra kauf, protože to poštovné, které je zdarma je započítáno v každé položce. Navíc pár věcí tady v ČR z Číny jsou levnější než na DE, ale to už je asi otázka nějakých množstevních slev při velkém odběru. Přes všechny propočty se ale nákup u většiny věcí na dealextreme.com vyplatí

Blog

Co jsem tedy já slyšel, tak poštovné je zdarma proto, že je "sponzorováno" Čínou v zájmu zvýšení prodeje, a tím pádem i HDP.

Neregistrovaný
    Host

Citace Původně napsal Bacon Zobrazit příspěvek
    Co jsem tedy já slyšel, tak poštovné je zdarma proto, že je "sponzorováno" Čínou v zájmu zvýšení prodeje, a tím pádem i HDP.
    A ty opravdu myslíš, že hospodářství celé Číny stojí na zasílání poštou...???? To snad ne...

+ Odpovědět

Podobná vlákna

1. Reklamace zboží na míru
    Založil Mravkolev v sekci E-shopy
    Odpovědi: 1
    Poslední příspěvek: 24. 07. 2011, 18:29
  2. Odpovědi: 1
    Poslední příspěvek: 08. 07. 2011, 13:38
  3. Reklamace zboží bez původního obalu
    Založil Mravkolev v sekci Hardware
    Odpovědi: 5
    Poslední příspěvek: 28. 06. 2011, 12:21