+ Odpovědět
Stránka 1 z 2 1 2 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 20 z 35

Vlákno: Čím čistíte / dezinfikujete svoju klávesnicu a myš?

Defaultní Čím čistíte / dezinfikujete svoju klávesnicu a myš?

Predpokladám, že nie som sám, kto konzumuje všelijaké dobroty u klávesnice napríklad u filmov (inak by som si pripadal ako exot ). Problém je ten, že klávesnicu raz za čas použije aj niekto iný z rodiny a dokážem si predstaviť, koľko bacilov už v tom je (áno, som nechutný, ale bude to len horšie). No a preto sa snažím občas klávesnicu a myš pretrieť vatou namočenou v čistiacom prostriedku na okná, aby sa to trošku vydezinfikovalo, aby som náhodou niečo nechytil. Ale myslím si, že to nie je asi moc účinné a neviem, či tá okena náhodou nie je jedovatá . Tak ma napadlo, že by som sa mohol pozerat po niečom inom, čo by to poriadne vyčistilo a zároveň bolo zdravie nezávadné. Čo na to máte vy?
    M.

Defaultní Re: Čím čistíte / dezinfikujete svoju klávesnicu a myš?

Nějaký hodně silný mikrovysavač . Teď mi došlo, že ta moje taky není moc čistá, nejen z hlediska bacilů
    Tvorba www stránek od http://web-sablony.com a web šablony. Prodáváme krásné dětské látky a metráž.

Banned iTrader 6 (100%) Lukáš Valenta je zatím velká neznámá (0 bodů)
    29289050
    Blog

Také by mě to zajímalo, protože o ničem nevím, co by zabíralo - s netbookem mlátit do stolu aby to vypadalo je naprd :-)

jednou za cas koupim novou klavesnicu i mys. navic jsem nedavno vylel do klavesnice docela hodne vodky tak je ted vydesinfikovana :-D
    dalsi Autoblog aukce: ZDE
    pokus

Já si klávesnici občas vysaju a klávesy vyčistím prostředkem na okna, nedělám z toho vědu.

Taky to nějak extra neřeším, občas fouknu pusou do klávesnice a zbytky jidla vylítnou ven.
    Web o motocyklech JAWA a o městě Čelákovice |minecraft

Aktivní člen iTrader 0 Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Avatar uživatele Dem-enD
    Blog

Nejúčinnější je určitě všechny klávesy vyndat, namočit je do roztoku vody a jaru, poté důkladně vysušit a vrátit zpět.
    PS: Doporučuji obstarat si ještě jednu klávesnici, pokud nevíte, kam klávesy patří.

Citace Původně napsal Dem-enD Zobrazit příspěvek
    Nejúčinnější je určitě všechny klávesy vyndat, namočit je do roztoku vody a jaru, poté důkladně vysušit a vrátit zpět.
    PS: Doporučuji obstarat si ještě jednu klávesnici, pokud nevíte, kam klávesy patří.
    Nevíš, jak se ta tlačítka vyndavají u notebooku?
    a // fórum: ptáčci

majko: Kup si silikonovou klávesnici, ta je velmi dobře omyvatelná.
    portfolio v přípravě

Aktivní člen iTrader 0 Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Dem-enD je na dobré cestě (12 bodů) Avatar uživatele Dem-enD
    Blog

Pokud chceš odpověď ode mě ji asi nedostaneš.
    Pokud je to wannabe vtipná poznámka, tak se ptal, pokud jsem dobře pochopil, na klávesnici u PC.

Citace Původně napsal Dem-enD Zobrazit příspěvek
    Pokud chceš odpověď ode mě ji asi nedostaneš.
    Pokud je to wannabe vtipná poznámka, tak se ptal, pokud jsem dobře pochopil, na klávesnici u PC.
    Žádná vtipná poznámka, taky mě to zajímá a tlačítka jsem nikdy nevyndaval. V notebooku mám docela bordel, takže vyndání tlačítek a následné důkladné vyčištění by bylo potřeba.
    a // fórum: ptáčci

Blog

V tom případě nevím, toto čištění jsem používal pouze u klávesnice na PC, kdy bylo použito mírného násilí.

Stálý člen iTrader 1 (100%) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů)

U notebooku, se kterými jsem se zatím setkal, jdou tlačítka vyjmout obdobným způsobem jako u klávesnice, tedy "vyloupnutím"

Blog

Meph: Pokud je tam dáš zpátky (bez újmy na "zdraví"), tak v tom nevidím problém.

No drobky z klávesnice asi budu řešit vysavačem... buď zpětný chod, jako by se měl, alespoň myslím, čistit hardware PC, nebo normálně vysávat, na klávesnici žádnou škodu snad nezpůsobí normální chod vysavače...
    Tvorba www stránek od http://web-sablony.com a web šablony. Prodáváme krásné dětské látky a metráž.

Stálý člen iTrader 1 (100%) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů) Meph je opravdový poklad (30 bodů)

@Dem-enD: No jednou jsem lovil control z pytle od vysavače

Blog

Meph: Nejsi sám, já jsem jednou nechal klávesy sušit venku na sluníčku, protože jsem musel narychlo odejít, tak jsem je tam šoupl, ať se mezitím aspoň trochu vysuší. Když jsem přišel, zjistil jsem, že si s nimi pes trošku hrál, takže jsem numerickou klávesnici a F1 - F8 hledal v trávě na zahradě.

Aktivní člen iTrader 0 Bacon je opravdový poklad (37 bodů) Bacon je opravdový poklad (37 bodů) Bacon je opravdový poklad (37 bodů) Bacon je opravdový poklad (37 bodů)
    Blog

Čistit klávesnici? WTF? Mám tu 1 na stole a další 2 náhradní ve skříni. Ve chvíli, kdy se mi zdá, že je prostě už hnusně špinavá, nebo ulepená, vypojuji z PC, vyhazuji a dávám novou. Při té ceně cca do 200 Kč za kus (má i pár multimediálních tlačítek) se to snad ani nevyplatí čistit. Máti jednu rozdělala, a už ji fakt nesložila
    Od malička jsem se chtěl živit hlasem, teď se mi sen plní, namlouvám totiž reklamní spoty. Mám rád pořad Den D. Moje maminka se věnuje prodlužování řas v Brně.

Aktivní člen
    Ověřený účet
    Důvěryhodný obchodník
    iTrader 5 (100%) Vinny.PCE.88 je na dobré cestě (19 bodů) Vinny.PCE.88 je na dobré cestě (19 bodů) Avatar uživatele Vinny.PCE.88
    87254808

Tak to já u stolního PC bych taky nečistil... opravdu se to nevyplatí... ale notebook je trochu průser... ale již jsem dvě klávesnice celé vycvakal ven... pak pěkně vyčistil a tlačítka namačkal zpět na sv místo... chce si to ale poznamenat speciální tlačítka, jako je delete, pause, apod. to má každý notebook trošku jinak... Dělal jsem to dvakrát a dvakrát bez ujmy!!
    ADULTdesign.cz - Kvalitní ADULT design pro každého | Navštivte také FLINGO.cz nebo NETOVKY.info

Stálý člen
    Ověřený účet
    iTrader 0 House MD bude brzo slavný (24 bodů) House MD bude brzo slavný (24 bodů) House MD bude brzo slavný (24 bodů) Avatar uživatele House MD
    Blog

Já jí prostě vyluxuju... sem hodně línej na to, abych vyndaval klávesy, to jen když by tam něco zapadlo apod.
    Věnuji se především internetovému podnikání, také tvořím IT Návody a když je čas přečtu si knihu na Amazon Kindle.

+ Odpovědět

Sdílet stránku

Sdílet stránku

Přispívací oprávnění

• Můžete zakládat nová vlákna
  • Můžete posílat odpovědi